dimecres, 25 de juny del 2008

Currículum filosofia Batxillerat

Ja s'han penjat al weib els currícula de Batxillerat encara que no estan publicats al BOIB. Podeu accedir-hi directament des d'aquí:
De la matèria optativa Sociologia no han publicat nou currículum, el darrer vigent el podeu consultar aquí.

diumenge, 22 de juny del 2008

Sociedad académica de filosofía

Enllaç a la web de la "Sociedad académica de filosofía" on hi trobareu, entre d'altres coses, la informació sobre la Plataforma para la Defensa de la Filosofia y la Calidad de la Educación i l'esborrany de la reforma de les PAU.

dimarts, 17 de juny del 2008

Congrés a Gijón: "¿Es la realidad virtual real?"


La Sociedad Asturiana de Filosofía organitza aquest Congrés els dies 6, 7 i 8 de desembre de 2008. Podeu accedir al programa detallat aquí. I la ficha d'inscripció aquí.

dissabte, 7 de juny del 2008

L'AFIB al programa Ítaca [M]


Ja podeu veure el reportatge "Filòsofs a les Illes Balears", amb membres de l'AFIB, a través d'internet. Es va emetre el dia 6 de juny al programa Ítaca de TV de Mallorca [M]. També us podeu descarregar el fitxer i veure'l amb el programa Videolan. El reportatge és un dels que integren el programa complet, així que si el veis a través d'internet haureu d'esperar fins devers el minut 22. Si el descarregau el podreu passar més aviat i anar-hi directament. Mirarem de tallar-lo i penjar-lo a Youtube, però això durà una mica de feina.

dimarts, 3 de juny del 2008

En record de Sebastià Trias Mercant


In memoriam
Se'ns ha anat Sebastià Trias Mercant, filòsof en el més ample sentit del terme, interessat en la interpretació de l'home i del món que l'envoltava, del qual res considerava aliè, des de la seva terra Valldemossa, fins a la filosofia del llenguatge, com acredita una ràpida mirada a les seves publicacions i als càrrecs que exercí.
Sebastià Trias fou catedràtic de l'Institut Ramon Llull, professor de la UNED, professor de la Universitat de Barcelona, Rector de la Maioricensis Schola Lullistica, Doctor de la Reial Acadèmia de Doctors de Barcelona... i soci d'honor de la nostra Associació de Filosofia, amb la qual havia participat en vàries activitats.
Publicà, entre d'altres llibres, la Història del pensament a Mallorca (2 vol., 1985 i 1995), Ramon Llull. El pensamiento y la palabra (1993), El pensament a les Balears durant els segles XIX i XX (2000) i la seva darrera obra El crédit del discurs filosòfic (2007).
Però Sebastià Trias no fou sols un enamorat de la saviesa, de la natura i de l'home, com a objecte d'estudi: fou també un apassionat de l'home que l'envoltava, de la família, dels amics, dels conciutadans. Amb la mort de Sebastià Trias no hem perdut un gran filòsof, hem perdut un gran home.
L'Associació Filosòfica de les Illes Balears vol expressar amb aquest escrit el seu condol a la família i als amics de Sebastià Trias Mercant per la mort del nostre distingit soci d'honor.

dilluns, 2 de juny del 2008

Reunió en defensa de la filosofia a Madrid


Hola a tothom,

fa uns dies na Pilar Riera ens va remetre un correu sobre una reunió a Madrid en defensa de la filosofia. Hem decidit convocar una reunió informal per veure la conveniència o no que l'AFIB enviï un representant (amb les despeses a càrrec de l'AFIB). La reunió serà al Cafè Líric aquest dimecres 4 de juny a les 19:30. La reunió de Madrid està prevista per al 14 de juny, per això les presses.
Us adjunto el correu de na Pilar i el penjarem al bloc.
Salutacions

Hola! som na Pilar Riera i us vull enviar aquests dos correus que he rebut d'un company.  Me sembla que seria interessant trobar la manera de fer pública aquesta convocatòria, que el tema val la pena, i que, en tot cas, es tracta de la defensa de la filosofia que a tots ens preocupa.

Aquí va!:

<Vicente.Sanfelix@uv.es>
Fecha: 26 
de mayo de 2008 12:59
Asunto: Defensa de la filosofía
Para: 
 

Estimad@s colegas: os escribo en vuestra calidad de coordinadores de bachillerato o representantes  de diferentes sociedades de filosofía. En la última junta directiva de la 
Sociedad académica de filosofía estuvimos analizando la situación que se ha  creado con respecto a nuestra disciplina con la aplicación de la LOE. Aunque  el panorama varía de una a otra comunidad autónoma, en conjunto es un proceso  que vemos con preocupación y que entendemos como confirmación de  la situación de precariedad de la filosofía, siempre uno de los eslabones más débiles en cualquier proceso de reforma de la enseñanza. Cremos  que  es una cuestión en la que se juega el futuro de nuestra disciplina, tanto a  nivel de educación secundaria cuanto universitario. Por ello queremos someter  a vuestra consideración la posibilidad de convocar una reunión del  profesorado de filosofía de todo el estado, universitario y de secundaria, en  Madrid, para el próximo sábado 7 o, si esta fecha fuera muy precipitada, 14  de junio con el doble objetivo de consensuar un manifiesto  que  podría publicarse en algunos medios de comunicación y constituir  una plataforma de defensa de la filosofía a nivel estatal que de  alguna
manera pudiera coordinar los esfuerzos que se están haciendo  de manera un tanto dispersa. A la espera de vuestras noticias os  pediría que dierais difusión a esta propuesta entre l@scompañer@s  y sociedades de filosofía a las que tengáis acceso (carezco de
direcciones  de Extremadura, Galicia, Castilla León y País Vasco -no estoy seguro de la 
dirección de Asturias). Recibid un cordial saludo. 

 
Vicente Sanfélix


 I uns dies després, vaig rebre aquest, amb la convocatòria concreta:

Estimad@s compañer@s: después de haber recibido diferentes respuestas  al correo que os envié el pasado lunes, a propósito de la viabilidad  y conveniencia de realizar una reunión en Madrid de profesores de  secundaria y universitarios de filosofía, parece que la fecha que  mejor -o menos mal- viene a la mayoría sería la del sábado 14 de 
junio. Por eso os invito a que difundáis la convocatoria para este  día, a las 12 horas, en el Paraninfo de la Facultad de Filosofía. Se  trataría de:
            1)consensuar un manifiesto de defensa de la filosofía  
(para antes de la reunión debiéramos tener un borrador 
que podría difundirse y así agilizar la discusión de este punto) para 
su pública difusión.
           2)constituir una plataforma a nivel estatal que permita 
coodinar las diferentes iniciativas que se están llevando adelante en 
las comunidades autónomas.
Sería muy importante que en la reunión hubiera presencia del mayor  número de distritos universitarios, asociaciones y plataformas, de  modo que os ruego que no sólo animéis a l@scompañer@s a asistir sino  que, en caso de que muchos de vosotros, como es previsible, no podáis  hacerlo, al menos comentéis la propuesta y enviéis algún 
representante. 
   Quedo a vuestra disposición para cualquier sugerencia que queráis 
hacer. Recibid un cordial saludo.
                                    Vicente Sanfélix